Een magische vakantie

In de zomer van 2007 reed ik met 5 kinderen in een 18 jaar oude Mitsubishi Space Wagon voor twee weken naar Duitsland. Achter de auto hing een net zo oude aanhanger, die compleet was afgeladen met alle kampeerspullen. De camping bleek bovenop een hoge berg te liggen. Met zweet in mijn handen en  een snelheid van nog geen 30 km per uur namen wij,  de auto kreunend en steunend,  de 13 haarspeldbochten die nodig waren om boven te komen…  oef. Gelukt :). Eenmaal boven lukte het ons nét de tenten op te zetten voor de onweersbui, die wij van veraf aan zagen komen, losbarstte.Dat spektakel, van dreigende buien die vanuit de verte op ons afkwamen, hebben wij die weken nog vaak gezien. Schitterend hoor, maar wel een béétje jammer dat je er zo nat van wordt. Gelukkig had ik voldoende spelletjes meegenomen.

En gelukkig had ik het net verschenen laatste deel van Harry Potter in mijn koffer gestopt.

Deel 1 t/m 6 hadden de drie pubers in het gezelschap en ik de afgelopen jaren allemaal gelezen en volop met elkaar besproken. Er was enige discussie over wie deel 7 als eerst mocht lezen. De afspraak was dat er niets verklapt mocht worden. Omdat werd ingeschat dat ik het snelst lees én goed mijn mond kan houden, werd besloten dat ik mocht beginnen. Waardoor ik de eerste drie dagen van de vakantie nauwelijks aanspreekbaar was.

Wat was het spannend! Heerlijk ook, al die nieuwe, merkwaardige Engelse termen en benamingen, waar in de context een passende vertaling voor moest worden gevonden. Toen ik het boek uit had waren de pubers aan de beurt, en werd het echt leuk. Verhalen en ideeën werden uitgewisseld en bediscussieerd.

Die vakantie was een vakantie waarin een heleboel misging. Er viel veel regen, de tent lekte, koffers regenden vol, de ruïne waar wij naar op zoek gingen hebben wij nooit gevonden, het kasteel dat wij wel wisten te vinden was net die dag gesloten, het vogelpark dat wij bezochten was zo’n trieste bedoening dat wij er niet vrolijk van werden.

Maar de auto hield het, in de tent speelden wij spelletjes,  en wij lazen Harry Potter. Aan het eind van de vakantie was Voldemort voorgoed verslagen. En alles was goed.

 

Advertentie