De jonge Mozart

‘Slaap moet je overvallen’, dacht ik. Starend naar het plafond.
‘En je moet zeker nooit op de klok kijken’, dacht ik. De wekkerradio bekijkend.
‘Nee, niet aan je werk denken’.
Het was 3.08 uur. 3.09 uur. 3.10 uur.
‘Ik moet slapen. Hé, een platte mug op de muur’.

Right. Als je ‘s nachts je platte huismuggen bestudeert, is lezen de enige optie.

De jonge Amadeus
N
aast mijn bed ligt altijd een stapeltje boeken, zorgvuldig uitgekozen. Als slapeloze lezer lees je beter geen boeken over seriemoordenaars die huizen insluipen, toch?
Dit keer pakte ik de bundel De moeder van Ikabod & andere verhalen. In een verhaal gaat Maarten ’t Hart op zoek naar een muziekstuk voor bij een rouwdienst: The Young Amadeus.

‘Hoe nu aan de bladmuziek te komen van Parkers broddelwerk? Openbare Bibliotheek Den Haag? Daar hebben ze een wonderbaarlijke collectie bladmuziek.’

Dacht ik toch nog aan mijn werk, was niet de bedoeling. Dan zit er natuurlijk niets anders op dan nog een verhaal te lezen, en nog een, en nog een … Herkenbaar?

Gelukkig bestaat er koffie voor de vroege ochtend.
Maar ja, dat drink ik dan weer niet.